مو

بهترین روش برای جلوگیری از ریزش مو در خانم‌ها

ریزش مو یکی از مشکلات رایج و ناراحت کننده برای بسیاری از خانم‌ها است که می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله عوامل هورمونی، تغذیه‌ای، استرس، بارداری، شیمی درمانی، بیماری‌های پوست سر و استفاده از محصولات شیمیایی برای مو اتفاق بیفتد. ریزش مو نه تنها باعث کاهش زیبایی و جذابیت ظاهری خانم‌ها می‌شود، بلکه ممکن است تأثیر منفی روحی و روانی هم برای آن‌ها به همراه داشته باشد و همچنین باعث کاهش اعتماد به نفس در خانم‌ها نیز خواهد شد.

به همین دلیل است که پیدا کردن راهکارهای مناسب و مؤثر برای جلوگیری از ریزش مو و درمان آن برای خانم‌ها یک اولویت محسوب می‌شود. از این رو در ادامه به معرفی بهترین روش برای جلوگیری از ریزش مو در خانم‌ها خواهیم پرداخت.

معرفی روش‌های درمان ریزش مو در خانم‌ها

ریزش مو در زنان قابل درمان است، اما اگر علت آن شناسایی و رفع شود. برخی از روش‌های درمان ریزش مو در زنان عبارتند از:

  • کنترل استرس: این پدیده چه به صورت فیزیکی (بیماری، عفونت، جراحی و آسیب) و چه به صورت روحی (اضطراب، افسردگی، تنش و فشار) می‌تواند باعث ریزش مو در خانم‌ها شود. استرس با تغییر در تعادل هورمون‌های بدن، باعث تحریک چرخه رشد مو شده و موها خیلی زود را از فاز رشد به فاز ریزش منتقل می‌کند. برای جلوگیری از ریزش مو به دلیل استرس، باید به نکات زیر توجه کرد:
  • علل استرس را شناسایی کرده و سعی در حل کردن یا کاهش دادن آن‌ها داشته باشید.
  • روی به انجام فعالیت‌های آرامش بخش هم‌چون تنفس عمیق، یوگا، ماساژ، گوش دادن به موسیقی و خواندن کتاب بیاورید.
  • فعالیت‌های ورزشی هم‌چون پیاده‌ روی را انجام دهید.
  • تعاملات اجتماعی مثبت را با خانواده، دوستان و همکاران بیشتر کنید.
  • در صورت لزوم، از یک روانپزشک یا روانشناس کمک بگیرید.
  • استفاده از شامپو و نرم کننده مناسب: شستن موها باعث تمیز شدن پوست سر و برطرف شدن چربی‌ها و آلودگی‌هایی می‌شود که ممکن است باعث تشکیل قارچ‌ها و التهاب پوست سر شوند. اما برای جلوگیری از ریزش مو با کمک یک شامپوی سر مناسب، باید به نکات زیر توجه کرد:
  • معمولا بهتر است که دو یا سه مرتبه در هفته موهایتان را با شامپوی مناسب بشویید.
  • شامپو را به آرامی بر روی پوست سر و موهایتان بکشید و ماساژ دهید.
  • از استفاده از شامپو‌های حاوی سولفات، الکل، پارابن و رنگ‌های مصنوعی خودداری کرده و به جای آن‌ها از شامپو‌های حاوی عصاره گیاهان و دارویی، روغن‌های طبیعی، پروتئین و ویتامین استفاده کنید.
  • بعد از استفاده از شامپو بهتر است که از یک نرم کننده حاوی عصاره گل رز، آلوورا، روغن زیتون یا هل استفاده کنید تا باعث تقویت و لطافت موها شود.
  • ماینوکسیدیل: این دارو یک ترکیب شیمیایی است که به صورت اسپری بر روی پوست سر پخش می‌شود و باعث تحریک فولیکول‌های مو و افزایش خون‌رسانی به آن‌ها شده که در نهایت منجر به رشد مجدد مو خواهد شد. همچنین نتایج آن نیز حداقل چهار تا شش ماه پس از شروع استفاده قابل مشاهده است.
  • استروژن درمانی: این درمان برای خانم‌هایی که علت ریزش موی آن‌ها کاهش سطح هورمون استروژن است، مناسب می‌باشد. در واقع استروژن یک هورمون زنانه است که نقش مهمی در سلامت پوست و مو دارد. این هورمون به صورت قرص یا تزریق می‌تواند برای بدن تامین ‌شود که با استفاده صحیح از این داروها می‌توانید شاهد تعادل هورمونی و جلوگیری از ریزش موی خود باشید. همچنین این درمان باید تحت نظر پزشک انجام شود، چرا که می‌تواند عوارض جانبی هم‌چون خطر ابتلا به سرطان پستان و سکته قلبی را به همراه داشته باشد.
  • مصرف مکمل‌های دارویی: برخی از مکمل‌های دارویی که حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین‌ها، آمینواسید‌ها و عصاره‌های گیاهی هستند می‌توانند به درمان ریزش مو در خانم‌ها کمک کنند. برخی از این مکمل‌ها عبارتند از: بیوتین، زینک، آهن و قرص فیتو. البته باید قبل از مصرف هرگونه مکمل دارویی با پزشک خود مشورت کنید تا دچار عوارض احتمالی آن‌ها نشوید.

مصرف مکمل‌های دارویی

همچنین اگر به دنبال یک مکمل دارویی با کیفیت برای درمان ریزش موهای سر خود هستید، خرید قرص فیتو را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

  • درمان‌های تزریقی: برخی از درمان‌های تزریقی هم‌چون پلاسمای غنی شده از پلاکت خون (PRP) یا مزوتراپی می‌تواند با افزایش خون‌رسانی و تحریک رشد مو، باعث بهبود وضعیت ریزش موها ‌شوند. این درمان‌ها با تزریق مواد خاص به پوست سر انجام می‌شوند و نیاز به پشت سر گذاشتن چندین جلسه دارند تا بتوان نتایج آن‌ها را مشاهده کرد.

PRP یک روش درمانی محسوب می‌شود که در آن پلاسمای خود خون فرد که حاوی پلاکت‌های فعال و فاکتور‌های رشد است، به پوست سر تزریق می‌شود. این روش باعث تحریک فولیکول‌های مو و افزایش ضخامت و حجم آن‌ها خواهد شد.

در عین حال مزوتراپی یک روش درمانی است که در آن از ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی ‌اکسیدان‌ها، آمینو اسیدها و داروهای ضدالتهاب استفاده شده و به پوست سر تزریق می‌شوند. این روش باعث تقویت و ترمیم فولیکول‌های مو می‌شود.

(PRP) درمان‌های تزریقی

  • اجتناب از عادات بد: برخی از عادات بد در خانم‌ها می‌تواند باعث آسیب دیدگی و ریزش مو در آن‌ها شود که عبارتند از:
  • ممکن است بعضی از خانم‌ها به دلایل مختلف هم‌چون استرس یا بیماری‌های روانی، موهای خود بیش از حد بکشند و در حالتی نامناسب آن را ببندند که این‌کار سبب ضعیف شدن ریشه موها و ریزش آن‌ها می‌شود.
  • استفاده رنگ‌هاى شیمیایى باعث خشک شدن، شکستگى و تضعیف شدن موها مى‌شود که برای جلوگیری از این مشکل بهتر است، حداقل هر 6 هفته یک بار برای رنگ کردن مجدد موهای خود اقدام کنید و از رنگ‌های حاوی موادی هم‌چون پارابن و آمونیاک نیز استفاده نکنید.
  • استفاده بیش از حد از دستگاه‌هایی هم‌چون سشوار و اتوی مو باعث تخریب لایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ پروتئینی مو که به حفظ سلامت و درخشندگی مو کمک می‌کند، می‌شود. پس بهتر است استفاده از چنین دستگاه‌هایی را محدود کرده و موهای خود را در حالتی که کاملا خیس است با آن‌ها خشک نکنید و حالت ندهید.
  • روش‌های طبیعی و خانگی: برخی از روش‌های طبیعی و خانگی هم‌چون استفاده از روغن‌های گیاهی، ماسک‌های مو با مواد طبیعی و گیاهان دارویی می‌توانند به تقویت مو و کاهش ریزش آن کمک کنند. البته برای این روش‌ها نتایج قطعی و علمی گزارش نشده و حتما باید با احتیاط و مشورت پزشک استفاده شوند.

جمع بندی

ریزش مو در خانم‌ها یکی از شایع‌ترین مشکلات در رابطه با زیبایی و سلامت است که می‌تواند بر روی روحیه، خلق و خو و رفتارهای اجتماعی آن‌ها تأثیر منفی بگذارد. ریزش مو در خانم‌ها ممکن است به دلایل مختلفی از جمله هورمونی، استرس و عادات نادرست رخ دهد. روش‌های درمان ریزش مو در خانم‌ها نیز متفاوت است و با توجه نوع ریزشی که آن‌ها تجربه کرده‌اند باید درمانی مناسب را پیش بگیرند. اگر شما نیز از ریزش مو رنج می‌برید، پیشنهاد می‌کنیم با پزشک خود مشورت کنید تا علت و نوع ریزش مو شما تشخیص داده شود و روش مناسب درمان آن را پیدا کنید.

در عین حال اگر قصد خرید مکمل‌ و ضد ریزش مو اورجینال از زنماتیک را دارید می‌توانید به سایت فروشگاه مراجعه کنید.

 

 

سوالات متداول

  1. آیا ريزش مو قابل درمان است؟

بستگى به علت و نوع ريزش مو دارد. بعضى از انواع ريزش مو قابل جلوگيرى يا درمان هستند، اما بعضى ديگر نه. برای تشخيص علت و نوع ريزش مو، باید به پزشک متخصص پوست مراجعه كرد و با انجام آزمایش‌های لازم، علت و نوع ريزش مو را تشخيص داد. در عین حال می‌توان از برخی از روش‌های درمان ریزش مو هم‌چون استفاده از مکمل‌های دارویی مثل قرص فیتو، روش PRP و… بهره‌مند شد.

  1. آیا ماساژ سر می‌تواند به جلوگیری از ریزش مو کمک کند؟

بله، ممکن است در برخی از موارد ماساژ دادن سر با توجه افزایش خون‌رسانی که برای پوست سر و فولیکول‌های مو به همراه دارد، بتواند به جلوگیری از ریزش مو ناشی از استرس کمک ‌کند. البته بهتر است که برای افزایش اثر بخشی ماساژ سر جهت جلوگیری از ریزش مو از روغن‌های گیاهی هم‌چون روغن زیتون، روغن آرگان، روغن نارگیل و روغن بادام استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × یک =