جوش صورت از جمله عارضههایی پوستی میباشد که ممکن است همه افراد حداقل یک بار در طول زندگی خود با آن مواجه شده باشند. اکثر افراد نیز در دوران بلوغ و جوانی با این موضوع مواجه هستند، اما باید در نظر داشته باشید که جوش صورت فقط در این دوران رخ نمیدهد و ممکن است در برهههای مختلف زندگی با آن رو به رو شوید. حتی برخی از از افراد این مشکل را تا همیشه به همراه خواهند داشت و ممکن است در صورت عدم رسیدگی از آن رهایی پیدا نکنند. اما ممکن است برایتان سوال پیش آید که چند نوع جوش داریم ؟
از این رو ما در تیم زنماتیک میخواهیم در ادامه، مطالبی در مورد انواع جوش صورت و هر آنچه که باید در مورد آنها بدانید را برای شما عزیزان بیان کنیم. پیشنهاد میکنیم که تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
جوش چیست ؟
جوش یکی از عارضههای پوستی است که معمولا به شکل برجستگیهایی بر روی سطح پوست در سنین مختلف نمایان میشود. به بیان دیگر جوشها در اثر تولید بیش از حد سبوم (چربی موجود در زیر پوست) توسط غدد چربی زیر پوست ایجاد میشوند.
البته باید به این موضوع اشاره کنیم که اکثر افراد در دوران نوجوانی و جوانی به دلیل تغییرات هورمونی که در بدن ایجاد میشود، با این عارضه پوستی دست و پنجه نرم میکنند. جوشها انواع مختلفی دارند که در ادامه به آنها اشاره شده است.
جوش سر سفید
جوشهای سر سفید از جمله رایجترین نوع جوشها هستند که در زمان مسدود شدن منافذ پوست، نمایان میشوند. در واقع وقتی چربیها از سطح پوست خارج نشوند، این موضوع سبب افزایش سلولهای مرده پوست شده که در این حالت جوشهای سر سفید ایجاد میشوند. البته باید اشاره کنیم تغییرات هورمونی نیز میتوانند سبب ایجاد چنین جوشهایی باشند.
یکی از راهکارهای درمان جوشهای سر سفید، استفاده از موادی موضعی همچون اسید سالیسیلیک یا بنزئیول پراکسید است که میتوانند بسیار کارساز باشند.
جوش سر سیاه
دلیل اصلی به وجود آمدن جوشهای سر سیاه، بسته شدن منافذ پوستی با فولیکولهای مو یا چربی است که به شکل نقاط سیاه و کوچکی بر روی سطح پوست نمایان میشوند.
لازم به ذکر است که این نوع از جوشها را میتوانید با فشردن محل آنها و خارج کردن مو یا چربی درمان کنید.
جوش کیستی
کیستها یکی از شدیدترین انواع جوش هستند که حتی در مواردی میتوانند سبب ایجاد عفونت در اعماق پوست شوند. جوش کیستی به طور معمول بزرگ، دردناک، ملتهب و قرمز رنگ ظاهر میشود و همراه با چرک سفید رنگ و زیاد خواهد بود.
از جمله راههای درمان کیستها استفاده از داروهایی همچون آنتی بیوتیکها و رتینوئیدهای خوراکی است. در برخی از مواقع، قرصهای ضد بارداری نیز در خانمها برای درمان جوشهای کیستی صورت، میتواند کاربردی باشد. البته راهکار دیگر برای درمان کیستها تزریق استروئید است که همواره انجام اینکار پیشنهاد نمیشود.
گره (ندول)
ندولها نوعی از جوشها هستند که سفت، قرمز رنگ و گوشتی نمایان میشوند. این نوع از جوشها به صورت عمقی در پوست ایجاد میشوند و به واسطه باکتری به نام کاتی باکتریوم سبب بسته شدن منافذ پوست خواهند شد. ندول میتواند باعث به وجود آمدن عفونت و لکهای پوستی ماندگار بر روی پوست شود.
برای درمان ندولها میتوان از داروهایی نظیر قرصهای ضد باکتری، رتینوئیدها و اسید سالیسیلیک استفاده کرد. البته میتوانید با مراجعه به پزشک نیز به کمک لیزر، لایه برداری شیمیایی انجام داده و جوشهای خود را تخلیه کنید.
جوش چرکی (پاسچول)
پاسچولها، جوشهای بزرگ و قرمز رنگی هستند که مرکز آنها چرک سفید یا زرد رنگ وجود دارد. وقتی منافذ پوست با باکتریها بسته میشوند، شاهد به وجود آمدن جوشهای چرکی خواهید بود.
البته میتوانید به کمک آنتی بیوتیکهای ضد باکتری چنین جوشهایی را درمان کنید.
پاپول
پاپولها به واسطه چربی یا سلولهای مرده ایجاد میشوند و برجستگیهای قرمز یا صورتی رنگی را بر روی سطح پوست به وجود میآورند. از جمله راههای درمان پاپول، استفاده از داروی بنزوئیل پراکسید است که میتواند از فعالیت باکتریها جلوگیری کرده و در نهایت از به وجود آمدن جوشها نیز شما را رها کند.
کلام آخر …
جوش صورت یکی از عارضههای پوستی است که بسیاری از افراد را در دوران بلوغ به خود درگیر میکند. البته نباید از این موضوع که جوش صورت سبب ایجاد تغییراتی در ظاهر شما میشود، به راحتی گذر کنیم؛ چرا که ممکن است همین موضوع ساده به یک درگیری ذهنی برای شما تبدیل شود و زندگی روزمرهتان را نیز تحت تاثیر قرار دهد. از این رو ما در زنماتیک سعی بر این داشتیم که شما را با انواع جوش صورت آشنا کنیم. امیدواریم که مطالب ذکر شده برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.
همچنین شما عزیزان میتوانید به سایت فروشگاه اینترنتی زنماتیک مراجعه کنید و بهترین محصولات آرایشی بهداشتی و مراقبت از پوست را برای درمان و جلوگیری از به وجود آمدن جوشهای صورت خود با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت در سریعترین زمان ممکن خریداری کنید.